top of page

Fűtés környezetbarát módon: Hogyan készül a biobrikett?

Bikettjeink kizárólag természetes biomasszából készülnek. Erre a célra az erdészetből és tájgazdálkodásból származó nyersanyagokat használják fel, aprítják, szitálják és szárítják egy többlépcsős gyártási folyamatban. "Zöld hulladék" ésszerűen használják fel környezetbarát energiatermelésre.


Nem használunk adalékanyagokat, kötőanyagokat vagy hasonlókat biobrikettjeink előállításához. Ez környezetbarát természetes termékké teszi őket.


Magasabb fűtőérték


Technikai szárítási eljárással biobrikettjeink maradék nedvességtartalma 6-8 százalék alatt van. Ez fontos tényező a fűtőérték szempontjából, mert minél kevesebb víz van az üzemanyagban, annál magasabb. Összehasonlításképpen: A tűzifa átlagos maradék nedvességtartalma két év szárítás után 20 százalék.


Gyártási folyamatunk akár 12 órára meghosszabbítja az égési folyamatot. Ez azt jelenti, hogy a termelt hő állandó marad egész éjszaka, további tankolás nélkül. Nincs bosszantó felmelegedés reggel, és kíméletes a sütő anyagaihoz, mivel nincs kitéve a hő és a hideg közötti változásnak.


Marcel Koscielniak, a GEWER Kft. ügyvezető igazgatója.
Marcel Koscielniak, a GEWER Kft. ügyvezető igazgatója.

A szerzőről

Marcel Koscielniak, a magyarországi GEWER Kft. ügyvezető igazgatója itt ír.Természetes biomasszából kiváló minőségű bio brikettet és bio pelletet gyártunk. Ismerje meg ajánlatunkat tudja.

Comments


bottom of page